top of page
Search
  • Toive Design

Uuden kodin tarina – 168 m2 sisustussuunnitelma

Uusi hieno kerrostalo valmistui Turkuun kesällä ja sain tehdä sen 168 m2 asuntoon materiaalivalinnat ja sisustussuunnitelman.

Materiaalien valinnassa pääkohtina haluttiin korostaa arvokkuuden tuntua, helppohoitoisuutta ja neutraalia väriskaalaa. Sävymaailmaksi valikoitui valkoisen ja greigen sävyjen yhdistelmä. Greige on rusehtavan harmaa tai lämmin harmaa, hieman tuotteesta riippuen. Triofloorin lankkuparketti, Pukkilan Universal laatat ja Topi-keittiöiden valkea Luoto-ovi saivat aikaan kauniin väripaletin, jota lähdettiin maustamaan tehosteseinien maaleilla.Asiakkaanani oli vanhempi pariskunta joka muutti tähän upeaan uuteen huoneistoon omakotitalosta. Uuteen asuntoon vietiin hyvin vähän vanhoja huonekaluja, sillä asiakaat halusivat päivittää kodin ilmeen asuntoon ja ajankohtaan sopivaksi.

Asiakkaalta säilyi valkoinen nahkainen sohvaryhmä kahdella tuolilla, isännän työpöytä, muutamia valaisimia ja paljon tauluja. Sisustuksen suunnittelu lähti liikkeelle heidän suurimmasta ja rakkaimmasta taulustaan, jonka kattausastelman värimaailma ohjasi koko asunnon väripalettia. Taulun sävymaailman lisäksi sisustukseen noukittiin murrettu turkoosin sävy mukana muuttavien valaisimien mukaan.

Asiakas oli hyvin omatoiminen ja etsi huonekaluja jo ennen suunnitelmani valmistumista. Muutama kalustelöytö muokkasi näin ollen myös omaa suunnitelmaani, mutta tyylillisesti asiakkaan valinnat sopivat hyvin suunnittelemani kokonaisuuteen. Suunnittelun alkumetreillä asiakas oli löytänyt ruokatilaan tuolit, jotka siirrettiin suunnitelmiin ja jotka innoittivat itseänikin suunnittelun muilla alueilla. Ruokapöydän tuolien rinnalle päädyttin tilaamaan Lamuksen ruokapöytä joka on  vielä nykypäivänäkin puusepän taidonnäyte.

Suurimman murheen suunnittelussa aiheutti sohva, jonka toivoin löytäväni 45 asteen kulmalla perinteisen 90′ kulman sijaan. Onneksi etsinnät tuottivat tulosta ja sohva löytyi Askon moduulisohvien valikoimasta.Kokonaisuudessaan asiakkailla oli selkeä tyyli jota oli helppo lähteä toteuttamaan. Suunnittelua myös helpotti uudet kalustehankinnat jolloin vanhoja huonekaluja piti sovittaa tilaan vain vähän.Tätä kaunista uutta kotia oli hieno suunnitella ja sitä muistelee haikeana kohteen ohi ajaessa. Ymmärrykseni mukaan asiakkaat saivat mielekkään kodin ja sisustuksen mikä onkin jokaisen suunnittelijan hartain toive.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page