top of page

PALVELUT

RATKAISUJA ASUMISEEN

Asuminen pitää suunnitella arkea helpottavaksi toimivuudellaan ja tilojen muunneltavuudella. Tilat tulisi itse kokea kauniiksi ja merkitykselliseksi, jolloin ne tuovat enemmän sisältöä elämään. Koti tai vapaa-ajanasunto on monelle paikka unohtaa työkiire ja stressi. Jotta tunnet itsesi levänneeksi, tulee asuinkokonaisuuden olla suunniteltu sinulle ja toiveillesi sopivaksi.

Näiden kriteerien saavuttamiseksi otan vastaan mm. seuraavia toimeksiantoja: sisustussuunnittelu, värisuunnittelu, muutossuunnittelu, asuntokonsultointi, asuntopohjien suunnittelu ja muokkaus, sekä stailaus.

Jotta suunnitelmat saadaan toteutettua toivotulla tavalla, teen myös työmaaseurantaa sekä puute- ja asukastarkastuksia. 

 

Olipa toiveesi pieni tai suuri, ovat palveluni kaikkia varten. Projektitarpeet voi olla suuria, esimerkiksi kokonaisen talon pohjasuunnittelu, materiaalit ja sisustus, tai pieniä, kuten yhden huoneen värit ja maalaus. 

1.1.jpg

Autan vaikka kun

  • uuden talon suunnittelu on käynnissä ja kaipaisitte ideoita, vinkkejä, sekä käytännönläheisyyttä ilman, että talopakettitoimittajaa tarvitsee lyödä lukkoon

  • lastenhuoneita halutaan päivittää uusiksi pikkulapsi-iän jälkeen

  • pintamateriaaleja päivitetään oman näköiseksi muuton yhteydessä

  • liikuntarajoitteen myötä vaaditaan asunnon muokkausta

  • kotia halutaan muokata lasten muutettua omiin koteihin

  • halutaan apua pienen ja hankalan tilan sisustamiseen sekä kalustamiseen

  • halutaan tyylikäs, kodikas ja omannäköinen koti

Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelu pitää sisällään asiakkaan toiveista riippuen väri- ja tekstiilisuunnitelman, sekä kaluste- ja mahdolliset pintamateriaalivalinnat. Tavoite on löytää  mieltymysten

mukainen eheä kokonaisuus.

 

Sisustussuunnittelu voi koskea vain kevyesti pintaa (tekstiilit ja vanhojen huonekalujen uudelleenjärjestys) tai suurempaa muutosta, kuten pintamateriaalien, huonekalujen ja tekstiilien uusintaa ja huonejärjestyksen uudelleen organisointia.

 

Värimaailman ja silmää miellyttävien tuotteiden lisäksi tavoite on löytää sinun arkeasi ja elämääsi mahdollisimman hyvin tukevat toiminnallisuudet. 

IMG_20170620_151245.jpg
LOPPUKEITTIô3.jpg

Kalustesuunnittelu

Kalustesuunnittelu on asunnon kiintokalusteiden suunnittelua, kuten keittiöt, kodinhoitotilat, vaatehuoneet, eteiskalusteet ja vaatekaapit. Erityisesti keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteissa on tärkeä ajatella toimivuutta, jotta arvokas hankinta soveltuu käyttäjälleen.

 

Kalustesuunnittelu ei ole pelkkää pintaa (ovimallit, vetimet ja tasot), vaan se on toimivuuden suunnittelua, jotta kaikki tarvittava toiminnallisuus on tilassa kuten pitää, ja jotta kaikella on tarpeeksi tilaa. 

Kalustesuunnittelussa käytän Saari-keittiöiden mallistoa. 

Materiaalivalinnat

Materiaalivalinnoilla tarkoitetaan asunnon pintamateriaaleja ja kiinteitä osia kuten parketteja, laattoja, seinäsävyjä,

 kiintokalusteita, yms. Toisin sanoen kaikki se, mikä on

asunnossa kiinni ja mikä jää asuntoon pois muuttaessa.

 

Materiaalien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon estetiikka, toimiva käytettävyys ja pitkäikäisyys.  

Vaalea+tumma.jpg
asuntopohjan_suunnittelu.jpg

Asuntopohjasuunnittelu

Asuntopohjien suunnittelu on intohimoni. Kun suunnitellaan uuden talon rakentamista, voidaan teettää täysin itselle suunniteltu asuntopohja ja kilpailuttaa sitä talotoimittajilla, tai vaihtoehtoisesti ottaa muutaman talotoimittajan valmiit pohjat ja muokata ne asukkaille sopivammiksi.

 

Hyvin harvoin talopakettien pohjat ovat sellaisenaan täydellisiä, siksi kanssani voi keskustella unelmista ja päästä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen suunnittelemalla kokonaan uutta toiveidesi pohjalta.

 

Jos halutaan muokata olemassa olevista malleista, voi minulle kertoa vaatimuksensa/kriteerit (esim. seinämateriaalit, kattomaali, huonelukumäärä, kerrosten määrä, yms) ja minä etsin niiden mukaan parhaan pohjan, jota lähden muokkaamaan unelmiin sopivaksi. 

Stailaus

Tarjoan asuntojen kevytstailauksia myyntiä tai valokuvausta varten. Asuntojen stailaus on tehokas työkalu haluttaessa kohentaa asunnon ulkonäköä houkuttelevammaksi myyntiä varten.

 

Käytännössä tämä on sisustusesineiden, tekstiilien ja muun kevyen tavaran muokkausta. Huonekaluja ei lähdetä hankkimaan tai poistamaan, mutta niitä voidaan siirrellä ja piilotella tarpeen mukaan.

Bedroom
Patterned Fabrics

Muut sisustuspalvelut

Teen värisuunnitelmia, eli kohteeseen räätälöityjä väripaletteja, joiden mukaan voit alkaa hankkimaan huonekaluja, sisustuselementtejä ja -materiaaleja muodostaen harmonisen kokonaisuuden kotiisi. 

 

Lisäksi minulta saat myös kaikenlaista muuta sisustukseen liittyvää apua kotiin ja vapaa-ajan asuntoihin, kuten tyynynpäällisten ja verhojen ompelua tai valmiiden verhojen lyhennyksiä. 

Työmaatoiminnot

Työmaatoimintoihin kuuluu työmaaseuranta, jossa tarkastetaan suunnitelmien ja toteutuneen työn yhdenmukaisuus ja oikeellisuus.

 

Projektiohjauksen tavoitteena on parantaa yritysasiakkaan materiaalivalintojen- ja asukasmuutosten läpimenoa ja laatua.

 

Puute- ja asukastarkastuksissa asunnon puutteet listataan ennen valmistumista, jotta asunto olisi virheetön muutettaessa. 

Yritysasiakkaille suunnittelen ja järjestän asiakastilaisuuksia kuten lanseeraustapahtumia, sisustusmateriaalien esittelytilaisuuksia, harjannostajaisia ja kanta-asiakkaiden cocktailtilaisuuksia. 

Työmaatoiminta.jpg
YHTEYS

Suunnitteluprojektin eteneminen 

Projekti lähtee liikkeelle tapaamisesta, jossa kartoitetaan tila, tarpeet ja toiveet työtapojen lisäksi. Keskustelemme työn laajuudesta ja budjetista. Tapaamisen jälkeen saat kirjallisen tarjouksen projektista. Hyväksyttyäsi tarjouksen teemme suunnittelusopimuksen, jossa tarkennetaan toimeksiannon sisältö, aikataulu ja kustannukset.
 

Tilatusta työstä riippuen sovimme uusia tapaamisia, joiden tarkoituksena on mm. tarkentaa suunnitelman sisältöä ja hyväksyttää osakokonaisuuksia. Projektin valmistuttua saat piirustukset, kaluste- ja materiaalilistaukset, työohjeet sekä tuotteiden hinnat ja hankintapaikat.

Palveluun sisältyy aina tapaaminen ja tarveselvitys, toiveiden selvittely, projektin läpikäyminen, suunnittelutyö ja tuotosten kirjallinen materiaali (kalusteluettelo, värimallit, pohjapiirustus, materiaalitiedot yms. riippuen projektista). Lisäksi työhön kuuluu kohtuullinen määrä muutosmuokkauksia (1-5 suuruudesta riippuen).

Voimme lisäksi tapauskohtaisesti sisällyttää pakettiin myös muita sisustustöitä projektiin liittyen, kuten verhojen ompelua ja seinien maalausta tai tapetointia. Halutessa palveluun kuuluu myös kohtuullinen määrä tapaamisia (1-5) projektista riippuen asiakkaan kotona tai huonekaluliikkeessä.

bottom of page