top of page
Search
  • Toive Design

Toive Design, kuka?

Tervehdys. Aika esittäytyä hieman nettisivujen introa syvemmin.

Olen Annika, hieman neljännesvuosisadan ylittänyt turkulainen. Saavuin Porista tänne Aurajoen rantaan opiskelujen perässä. Ennen paikkakunnan vaihtoa suunnittelin oman sisustusyrityksen perustamista. Vieras ympäristö, puuttuva tukiverkko sekä hektinen arki opiskelujen ja töiden parissa kuitenkin pitkittivät toteutusta. Nyt useampi vuosi myöhemmin tunsin, että olisi oikea aika. Tämän vuoden helmikuussa perustin yritykseni Toive Design, mutta mistä tarina oikeasti lähti liikkeelle?Palo sisustamiseen syttyi jo yläasteella, jota lähdin seuraamaan ammattikouluun. Opiskelin sisustusartesaaniksi ja valmistuin 2011. Sisustusartesaani saattaa olla outo käsite, tai ainakin moni on kysynyt minulta mitä se tekee ja onko se sama kuin sisustussuunnittelija. Artesaanin opinnot pitävät sisällää sisustussuunnittelun lisäksi myös paljon suunnitelmien toteutusta kuten maalaamista, tapetoimista sekä tekstiilien ompelua. Koulutus on sisustussuunnittelijan pätevyyttä laajempi, mutta työrintamalla toimimme samoissa tehtävissä. No miksi sisustusartesaani ei riittänyt?

Artesaaniksi valmistuttuani tiesin haluavani tehdä sitä työtä, mutta halusin opiskella vielä. Pelkäsin ettei sisustussuunnittelulla saa itselleen varmaa elantoa. Ryhdyin miettimään minkä koulutuksen yhdistän siihen jotta takaan toimentuloni huonossa suhdanteessa. Koin rakennusinsinöörin tutkinnon olevan hyvä jatkumo, sillä rakennuksia rakennetaan ja korjataan kokoajan.Aloittaessani insinöörin koulutuksen ajatuksissani oli suuntautua rakennusten suunnitteluun. Sen myötä kuvittelin voivani suunnitella taloja aivan alusta alkaen ja päättää ne sisustukseen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitellusti ja ajauduin tuotannonohjauksen linjalle. Linjamuutoksesta huolimatta olen vielä nykyäänkin erittäin kiinnostunut rakennusten suunnittelusta. Insinööri minusta tuli ja olen siitä ylpeä. Minun mielestäni voit suunnitella jotakin hyvin vasta, kun ymmärrät miten se toteutetaan.

Nyt kun koulut on käyty, toimin päivätyössäni tehtävässä jossa tarvitsen molempien koulutusteni ammattitaitoa päivittäin. Valitsen pintamateriaalit uusiin asuntoihin, teen rakenne- ja materiaalimuutoksia asiakkaiden kanssa, sekä seuraan, että työmaalla asunnot toteutetaan minun ja asiakkaan visioiden mukaisesti.Rakastan päivätyötäni jossa päivät pitkät pyörittelen parketti- ja laattamalleja, mutta miksi perustin sisustussuunnittelua tekevän yrityksen? Päivisin teen asuntoja, mutta oman yrityksen kautta teen koteja. Asiakkaan oma tyyli, tavarat ja toiminnat tekevät kodin. Kodeissa on sielukkuutta, elämää ja intohimoa mitä tyhjässä asunnossa ei vielä ole. Tyhjä asunto on kuin canvas. Kun maalari laittaa siihen siveltimensä, tulee siitä ainutlaatuinen maalaajansa mielen mukainen taideteos.

Tässäpä teille polkuni jota olen mielelläni kulkenut. Edessäpäin on vielä monta risteystä ja toivon niiden olevan suotuisia sisustussuunnittelulle ja yritykselleni. Haluaisin myös sinun olevan osa polkuani. Seuraa blogia, facebookia ja instagramia niin näet mitä touhuilen. Tai haluaisitko sinä sisustussuunnittelun, ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page